Flaga polski do zmiany języka Flaga angielski do zmiany języka
Smak podróży. Jedzenie, turystyka i kreowanie produktu to temat jednego z paneli, który odbędzie się w ramach Welconomy 2020
Smak podróży. Jedzenie, turystyka i kreowanie produktu to temat jednego z paneli, który odbędzie się w ramach Welconomy 2020 ❗️

Moderacja:

  • Jarosław Dumanowski - Centrum Dziedzictwa Kulinarnego, Wydział Nauk Historycznych UMK w Toruniu.

  • Łukasz Modelski - pisarz, publicysta kulinarny

Prelegenci:

  • Paweł Jaskanis - dyrektor Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

  • Karol Okrasa - restauracja Platter by Karol Okrasa w Warszawie

  • Andrzej Szumowski - wiceprezes zarządu WYBOROWA S.A., prezes Stowarzyszenia Polska Wódka

 

  • Paweł Tatara - restaurator, restauracja Monka w Toruniu

Jedzenie to część kultury, sposób na jej poznawanie. Często jest celem podróży i sposobem odkrywania inności. Poprzez smak, produkty, zwyczaje żywieniowe poznajemy nowe miejsca i zapamiętujemy je. Zdążyliśmy już posmakować prawie całego świata: kuchnia, produkty i potrawy z najodleglejszych zakątków naszego globu są już dostępne w knajpce za rogiem, lokalnym sklepiku czy po prostu na naszym talerzu. Egzotyka chyba zaczyna się nam przejadać, a egzotyczne staje się powoli nasze własne jedzenie.

Czy polska kuchnia, polskie produkty i zwyczaje żywieniowe mogą być ważnym i rozpoznawalnym produktem turystycznym ? Co możemy zaproponować naszym gościom ? Jak w tej dziedzinie możemy wykreować nowy, wyrazisty i atrakcyjny produkt ? Na te pytania spróbujemy odpowiedzieć w Toruniu !

Zapraszamy !

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

zamknięcie cookie's ikona więcej informacji